Rösta på ett bidrag och dela på Facebook så får du en månads fri träning på Nordic Wellness.

Tony


Tony

174 röster

1
Välkommen till CINEMA EMPIRE – Biografen Lite historia

CINEMA EMPIRE hade invigning i maj år 2002. Då såg biografen betydligt enklare ut än vad den gör idag. CINEMA EMPIRE har under åren förändrats och byggts om och byggts till. Några milstolpar är 2012 då det blev en 3D-projektor. 2014 blev det ett nytt ljudsystem med THX och Dolby Atmos samt en foajé. Våren 2015 blev det en THX blurayspelare samt så växte foajén och utökades med en separat dryckeshylla samt därav blev snacksdelen och godisdelen större. Under sommaren 2015 byggde jag en ny entré och uppgraderat foajén. Allt detta är klätt i svart läder. Sommaren 2016 uppgraderade jag till en THX-klassad 4K UHD Blu-rayspelare från Panasonic.
Tack till alla Er som har inspirerat mig!
Ett stort och speciellt tack till min fru Maria. Du är speciell som både är tålmodig och accepterande i mitt biobyggande samt delar mitt intresse för film, vilket jag verkligen gillar och uppskattar, vilken tur jag har haft! Utan Dig hade det aldrig blivit ett CINEMA EMPIRE! Puss och kram!

Mycket nöje och varmt välkommen till CINEMA EMPIRE – Biografen!

2 Biografens entrén och foajé
Det här är entrén och foajén till CINEMA EMPIRE – Biografen. En stor bit av vår hall har fått lämna utrymme till det. En specialbyggd bänk med praktisk förvaring har jag byggt. Här är dörrarna stängda in till biografen och man ser tydligt de fina handtagen som Dennis här på forumet har specialgjort till mig, ett stort tack till honom!

????????????????????????????????????
Jag blev väldigt nöjd med skylten med namnet CINEMA EMPIRE och de inramade filmaffischerna.

4

Ett stort och hjärtligt tack till alla Er som röstade på min biograf CINEMA EMPIRE i Hembio-SM 2015, jag är både glad och tacksam! Jag vann en liten popcornmaskin som jag uppgraderade till en stor, som jag länge velat ha i min biograffoajé. Här har den nu funnit på en tillfällig plats i väntan på ombyggnaden av hela hallen till en enda stor biograffoajé med en bar. (Den skulle ha varit klar i oktober i tid inför Hembio-SM 2016 men pga. ett sjukdomsfall i familjen så har bygget blivit försenat några månader tyvärr.)

5

En röd matta med lampor som leder in i biografen gör den enligt mig mer biolikt. Här är dörrarna öppna in till CINEMA EMPIRE.

10 Godis- och Snacksskåpet där vi har en hel del olika godis, chips, ostbågar och även bilen från Tillbaka till framtiden filmerna.

7
Till höger dvs. mitt emot Godis- och Snacksskåpet har vi en hel del olika drycker som passar bra att dricka när man tittar på film. Dryck är alltid bäst från en glasflaska!

8

9 Lite närbilder på snacks och godis i CINEMA EMPIRE.

12 Så här ser det ut där vi sitter och avnjuter film och tv-serier.

13Popcorn i popcornbägare inköpta i USA. Glasunderläggen som är från USA föreställande stenplattor från Walk of Fame i Hollywood med olika stjärnors namn.

14 Jag använder My Movies appen i iPaden för att hålla ordning på vilka filmer jag äger.
Sedan finns ju alltid HemmaBio tidningen i Biografen.

15 Här ser man duken och vad vore CINEMA EMPIRE utan en ridå? Ett stort tack till min svärmor Maj-Britt som fick slita i timmar för att få till ridån på bästa sätt. Duken är på 105″.

Hösten 2014 fick jag upp ögonen för det nya ljudformatet Dolby Atmos och numera köper jag nästan alla filmer som ges ut med Dolby Atmos. Om Du inte har upplevt detta måste du genast testa detta hos Hembiobutiken som har en grym presentation av detta i sina butiker.

16 En dag i våras bestämde jag mig för att bygga en ny filmhylla från grunden som jag klädde i svart läder och satte dit glashyllor i. Den blev så bra att jag till höger om den byggde en film för alla Disney Klassiker på Blu-ray. Samt till Vänster om den ett hylla för mitt Nakatomi Plaza Die Hard Collection Blu-Ray. Till vänster om den hyllan har jag satt upp mina ljudskyltar.

Till vänster om bioduken blev det en bra plats för min Stormtrooper clonen och Yoda från Star Wars! Ovanför dem svävar E.T.s rymdskepp som jag tycker är en riktigt fin Blu-Ray Box.

17 Här ser man alla en del av de filmprylar vi samlat på oss tillsammans med filmboxar som jag gillar att samla på.

Till höger om bioduken blev det en bra plats för min Darth Vader från Star Wars! Ovanför honom svävar huvudet tillhörande Electro från Spiderman som är en kul Blu-ray Box.

18 HemmaBio Tidningen Nr 10 2015
Nu har CINEMA EMPIRE och jag förärats med ett Hemma hos reportage i HemmaBio Tidningen nr 10 2015. Det känns verkligen både kul och ärofullt! Rubriken blev jag grymt glad och tacksam över.

19 Jag är djupt rörd, glad och tacksam över alla fina kommentarer som skrivits om min biograf. På bilden ser ni ett litet urval. Ett stort tack till Er alla för dessa!

CINEMA EMPIRE – Biografen Utrustningen
Projektor: Panasonic PT-AT6000
4K Ultra HD Blu-ray Player: Panasonic DMP-UB900
Receiver: Integra DTR-70.6 med Dolby Atmos
Högtalare MK Sound 750 MK II THX Select, MK Sound Surround 55 T och MK Sound IW-95 för Dolby Atmos
Mediaspelare: Apple TV 64GB Generation 4
Mediaspelare: Google Chromecast Mediaspelare
iPad Mini

CINEMA EMPIRE – Instagram
Titta gärna in och kommentera.
#CINEMAEMPIRE1
CINEMA EMPIRE – Minhembio.com
Titta gärna in se fler bilder och läs mer om min biograf och kommentera.
http://www.minhembio.com/tony97

CINEMA EMPIRE – Hembiobutiken
Jag vill avslutningsvis rikta ett stort tack till Hembiobutiken för allt de gör för oss hembiofantaster och för inbjudan till Hembio-SM 2016, jag känner mig djupt hedrad!Var med och rösta i Hembio-SM och få en månads fri träning på Nordic Wellness!

Nordic Wellness-kort