Rösta på ett bidrag och dela på Facebook så får du en månads fri träning på Nordic Wellness.

Mats


Mats

91 röster

Det hela började med att vi hade en gillestuga som användes som extra tv-rum och gav möjlighet för konsolspel. När sedan datorn ersatte mycket av detta, användes rummet nästan inte alls. Vi funderade på vad ville göra och pratade bland annat om biljardbord. Men när bio kom på tal så var det inget snack om saken. Frugan hade knappt hunnit säga ja till hela projektet, förrän jag och mina grabbar var iväg och köpte de första prylarna.

02
Skylten är skuren med en laser på borstad rostfri plåt & är belyst med två led lister.

Goda vänner, kollegor och företag har visat ett enormt intresse efter att denna bio slutfördes i september 2010. De tyckte det var kul att få komma hit och uppleva något som du inte ens gör på en vanlig kommersiell bio. Än idag, 6 år senare, är vår bio en viktig del i vår familj och då har ändå våra barn flyttat hemifrån. Vi träffas och ser på filmer med familj, vänner och kollegor så ofta vi kan och det är mycket uppskattat. Det värmer i hjärtat när man får så mycket tillbaks av något man har gjort för att uppfylla sina drömmar.

03
Duken Grandview Velvet Cinema och är i formatet 2.35.1

04
8st stycken sittplatser med mugghållare, sedan är det fjädrande tilt funktion på gummiklossar som gör det extra bekvämt.

06
Buttkicker under varje stol, den är monterad på ett 5mm plattjärn som i sin tur är bultat i stolen för att uppnå bästa effekt.

Bion finns i en källare och har betongväggar. Så på väggarna har jag en 3mm ljudabsorbent som är limmad direkt på väggen. I taket sitter det Ecophon Sombra A som ljudabsorbent. Golvet är uppreglat enligt konstens alla regler för att inte det skall bli fukt och mögel. Sedan ligger det en heltäcknings matta på för att ytterligare dämpa ner ljudbilden några htz. Förstärkare och mediaspelare/BluRay är utbytta sedan 2010. Atmos högtalare i taket kommer att vara nästa investering.

08
Mina MK THX 950 5.1 var först inte helt självklart, jag hade lyssnat på MK M5 först och tyckte de lät riktigt bra, jag är grymt nöjd att jag uppgraderade till 950 för de rockar kungligt.

07

Den nya förstärkaren och mediaspelaren gjorde att det blev en helt ny dimension i bion. Nu får mina MK högtalare verkligen komma till sin rätt.

09
Projektorn Mitsubishi HC3800 DLP har hängt med länge nu, jag varit grymt nöjd med den.

10
Mediaspelaren Oppo 103 är grym, streamar perfekt och skalar upp bilden precis som vill ha det. Fick den av familjen när jag fyllde 50” förra året.

11
Rotelsteget gör sitt jobb till min åtta buttkickers för att skaka om oss i bion.
Onkyon TX-NR1030 har alla de nya funktioner som saknades i förra steget plus att jag tycker den levererar mer kraft till mina MK.

Rummet kommer att uppdateras med fler nya funktioner över tid. En bio som denna måste alltid utvecklas till perfektion.

12

13
Lite LED – belysning under stolarna får en cool effekt

14

15
Lite fräcka tavlor som våra vänner köpte när de bodde i USA

17
För att få det rätta känslan så är detta ett måste för alla bio lovers

Spec nuvarande utrustning:
Proj: Mitsubishi HC3800 DLP
Högtalare: MK Sound THX 950 5.1
Förstärkare till MK sound: Onkyo TX-NR1030
Mediaspelare BluRay: Oppo BDP-103
Duk: Grandview Fixed Frame Prestige Velvet 2.35:1 114″ (265×113)
Slutsteg för butt-kickers: Rotel RKB-250
Butt-kickers under alla åtta stolarna: 8st Sinus Live BassPump III 4ohm

18
Transformers optimerar allt för Bild & Ljud till en bio som det här.

19
MK Sound THX 950 5.1

20
Dekor belysning taket i LED. Stjärnhimlen är självklart stora Karlavagnen eftersom det blev bions namn.Var med och rösta i Hembio-SM och få en månads fri träning på Nordic Wellness!

Nordic Wellness-kort